Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

degradat blanc-2
bgshadow
0.00 (0 votes)

berries 1841064 1280

 

Teca Sàbat repassa els beneficis que té la innovació en el món gastronòmic per a la conservació del planeta i assenyala alguns productes com a exemple.

El menjar és en moltes ocasions un tema de debat interessant, i més encara si l'assumpte gastronòmic gira entorn a la procedència dels aliments que consumim. I és que, el concepte de "alimentació sostenible" del qual tant es parla actualment, va ser abordat de manera oficial a principis dels anys 90. Bàsicament, significa un sistema integrat de pràctiques de producció de plantes i animals amb aplicació a llarg termini:

● Satisfer les necessitats de les persones quant a la ingestió d'unes certes quantitats d'aliments i fibra.
● Millorar la qualitat ambiental i la base de recursos naturals dels quals depèn l'economia alimentària.
● Fer un ús més eficient dels recursos no renovables i els recursos biològics naturals.
● Mantenir la viabilitat econòmica de les operacions alimentàries.
● Millorar la qualitat de vida dels tots aquells éssers implicats en el procés d'aconseguir aliment i, en general, de la pròpia societat.

I és que, malgrat els anys tractant aquest tema, els nivells d'explotació continuen sent molt elevats. La ramaderia utilitza una tona de recursos, igual que les produccions d'alvocats i ametlles per la seva alta demanda.
Les tendències alimentàries van i vénen per això cada vegada som més conscients de la repercussió que tenen els nostres hàbits alimentosos actuals.

Des de Teca Sàbat, establiment referent de menjar per a portar i productes gurmet, amb seu a Sant Cugat del Vallès, volen aportar amb el seu esforç diari una manera de continuar oferint el millor producte alimentari i contribuir en la mateixa mesura amb el medi ambient: “La forma en què conreem i comercialitzem els aliments altera el medi ambient, això també ha de canviar i convertir-se en un agraïment en la terra per tot el que ens dóna, així com una ‘cura’ especial cap al planeta”, assenyalen des d'aquesta empresa de restauració familiar.

Un exemple de la seva iniciativa és l'elaboració de plats als quals s'ha afegit productes com Heura(carn 100% vegetal). Aquest producte es realitza a través de proteïna vegetal que recorda al sabor del pollastre a uns nivells tan similars que són moltes les persones que no distingeixen entre els productes animals i aquests cosins més ‘verds’.

En aquesta línia, els seus creadors asseguren que "la carn vegetal Heura està salvant a més d'1.100.000 pollastres en 2020". Per a molts, aquest és el motiu principal per a deixar de menjar carn o menjar menys. I és només un dels molts exemples d'‘adaptació gastro’ en el món dels aliments.

Algues, insectes, carn artificial… Són moltes els corrents que s'han anat creant aquests anys i moltes altres les que es troben en desenvolupament. El menjar ecològic no es deté en el lloc que es produeix; els artesans, els restaurants i els fabricants de productes alimentosos conscients de la situació també tenen un paper que exercir per a donar-los a conèixer.

En aquesta línia, Teca Sàbat continua donant mostres de suport a projectes de fort interès mediambiental i social, com el de ‘Apadrina un Olivo’, que fomenta l'ús d'un olivar abandonat com a motor per al ressorgir de la localitat d'Oliete. També distribueixen productes de ‘Chocolate & Love’, artesans de la xocolata i que respecten els objectius del fairtrade i la producció d'aliments orgànics a l'una que usen materials respectuosos amb el medi ambient, com el paper dels seus embolcalls. Un exemple més també seria el d'English Tea Shop, que recentment ha rebut el Queen’s Award for Sustaintability gràcies a la trajectòria registrada amb els seus productes de gran qualitat alhora que han respectat el medi ambient de manera sostenible.

“En la nostra experiència, els productors d'aliments més sostenibles són els agricultors familiars i les empreses que tenen una connexió personal amb la terra que treballen i els productes que creen”, assenyalen des de Teca Sàbat, en relació a les persones que, com ells preparen plats usant receptes familiars que es van transmetre. “És la manera d'usar els ingredients naturals més frescos disponibles i aconseguir que la terra es mantingui saludable i productiva per a les generacions esdevenidores que les conreïn”, puntualitzen.

Rating

Recipe Rating
logo teca sàbat footer
RSIPAC 26.04063/CAT i RGSI 26.00758/B
Tots els drets reservats
Segueix-nos:  logo facebook blaulogo instagrm blaulogo instagrm blaulogo linkedin blaulogo youtube
Powered by: e-deon.net
Joomla Templates by Joomla-Monster.com
 
http://comprar-ed.com http://espfarmacia.com