Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

degradat blanc-2
bgshadow
0.00 (0 votes)

 DSC9660

 Menjar el que la terra o la mar ofereix en cada estació no és només més sa, sinó també més econòmic i sostenible. Teca Sàbat explica com la primavera deixa un bon número productes de temporada que serveixen per a preparar plats frescos i lleugers.

Amb la primavera es comença una nova època de l'any: S'acomiada de l'hivern i va deixant enrere els menjars calents i de digestió més llarga. S'endinsa en una temporada de transició, en la qual els aliments vénen carregats de fibres i vitamines que donen energia i amb els quals es depuren els cossos en preparació per a l'estiu.

Tant les fruites com les verdures són els aliments propis d'aquesta època de l'any. Els aliments tenen un elevat contingut en aigua, fibra i nutrients que fan que les digestions siguin menys costoses, més àgils. El peix, el marisc i els ous acompanyen a les verdures i les fruites, aportant les proteïnes i greixos saludables que necessita el cos.

La cuina mediterrània esclata en tota la seva esplendor amb l'arribada de la primavera, i prepara el sistema per a l'estiu, amb menjars frescos per a l'arribada de la calor.

Per això en Teca Sàbat, on cada setmana es renova la carta per a adaptar-la a cada moment, també evolucionen els plats del menú que surten de les seves cuines. La carta gastronòmica que s'ofereix, de qualitat, temporada i proximitat, també ha saltat de l'hivern a la primavera i els plats s'han tornat frescos i colorits, mantenint això sí, l'essència de la cuina que els caracteritza, amb les seves elaboracions pròpies i els productes de comerç local. Alguns dels productes que destaquen més del seu repertori són els següents:

Maduixes
Depenent del cicle reproductiu d'alguns fruiters o del lloc on es conreen, hi ha fruites que trobem durant tot l'any com el kiwi, el plàtan, la pinya, la poma, el mango i l'alvocat. Està bé continuar aprofitant aquesta disponibilitat, però com que la primavera és l'estació de les fruites delicades, cal aprofitar!
Un exemple són les maduixes, riques també en vitamina C i antioxidants gràcies als seus pigments, i que es poden degustar durant gairebé tota la primavera. És una de les fruites més esperades d'aquesta estació. El seu gust, la seva textura i la seva frescor fan que vingui de gust a tota hora i que es pugui combinar amb diferents ingredients.

En Teca Sàbat l'aprofiten d'una manera molt particular, amb el seu gaspatxo de maduixots, una opció fresca i nutritiva i molt acolorida que alegra qualsevol taula.

Rap i Bacallà
Els peixos també tenen unes certes temporades de pesca i per això es pot observar com depenent de l'època els productes varien. És el cas de peixos com el rap i el bacallà, molt agraïts per a combinar i donar un toc diferent a les creacions culinàries.

El rap viu el seu apogeu culinari durant l'inici de la primavera i és en els mesos abril i maig quan descobrim la seva millor versió. A nivell nutricional, és ric en vitamines del grup B, especialment la B1, la B3 i la B9, principalment aquesta última, que afavoreix la producció i maduració de glòbuls blancs i vermells.
En el cas del Bacallà ens trobem amb és un peix blanc molt saludable, font de vitamines i minerals que destaca pel seu baix nivell calòric. El poc greix que conté a més és rica en àcids grassos omega 3, beneficiosos per a l'organisme, perquè entre moltes altres funcions, contribueixen a reduir els nivells de colesterol en sang.
Tots dos peixos també s'adapten a la primavera en les cuines de Teca Sàbat i són els protagonistes de plats frescos com les amanides. Els xefs de Sant Cugat s'ocupen de donar-li un diferent a cadascun en forma amanida de bacallà marinat i una altra amanida de rap ‘alangostado’, aconseguint formes creatives de consumir un peix molt típic en el receptari habitual.

Sardina
Un altre d'aquests peixos de temporada que es converteix en autèntic protagonista gràcies a les festes de Sant Joan és la sardina. Aquest peix d'intens sabor també és una font excel·lent d'omega 3 i està de temporada durant tota la primavera. El seu consum contribueix a la disminució dels nivells de colesterol i de triglicèrids.
La recepta d'escabetx per a aquest peix de Teca Sàbat és un espectacle que a més té dades d'interès: no sols s'estalvia un l'olor de sardines en la cuina sinó que també i sobretot, la cocció en escabetx permet que la temperatura de l'oli no sigui molt elevada i això fa que es pugui pereservar, en gran manera, les propietats tan beneficioses de les sardines (cosa que no passa quan es fregeixen o enfornen a altes temperatures).

Alvocat
L'alvocat és un dels productes del moment i, quan arriba la primavera, es pot assaborir en la seva màxima esplendor. De fet, és un producte que està causant furor en les cuines de grans i petits: aquest fruit verd, suau i cremós s'ha estès també en a nivell generacional, ja sigui per la influència de les xarxes socials o pel fet d'haver-lo compartit al voltant de la taula.
Però amb tantes possibilitats que ofereix, hi ha una destacar, i és en forma d'entrant: l'alvocat amb llagostins i cranc amb el toc de Teca Sàbat. Un plat d'amb base de temporada gràcies a aquest fruit que permet que sigui molt apetibles amb les altes temperatures. Una elaboració idònia si es tenen convidats i que es pot servir com a entrant o com picotejo.

Els professionals de Teca Sàbat ens recorden en tres punts la importància de consumir productes de temporada i que són importants tenir sempre en compte:

Més sans i saborosos: es conreen i aconsegueixen en sòls i entorns rics, amb el clima adequat i completant el seu calendari natural. En el moment de la seva recol·lecció i captura mantenen intactes totes les seves propietats nutricionals, textura, olor i sabor.
Més barats: durant uns certs períodes de l'any, la disponibilitat a les botigues d'aquests productes és major. I en augmentar l'oferta, disminueixen els preus.
Més ecològics: en respectar el cicle natural i la zona de producció dels aliments, evitant la implantació de monocultius intensius que esgoten és sòl.

Rating

Recipe Rating
logo teca sàbat footer
RSIPAC 26.04063/CAT i RGSI 26.00758/B
Tots els drets reservats
Segueix-nos:  logo facebook blaulogo instagrm blaulogo instagrm blaulogo linkedin blaulogo youtube
Powered by: e-deon.net
Joomla Templates by Joomla-Monster.com
 
http://comprar-ed.com http://espfarmacia.com