Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

degradat blanc-2
bgshadow
0.00 (0 votes)

Imatge TecaSbat Escudella 8

El brou és un plat típic de la cuina catalana i una de les receptes culinàries més tradicionals que fan servir els professionals del sector gastronòmic. Es tracta d’un caldo molt concentrat, aromatitzat i amb una potencia de sabor espectacular, compost de productes com carns i verdures.

Segons els tipus d’aliments que es fan servir per la seva elaboració, existeixen diferents tipus de brous. L’equip de cuina de la Teca Sàbat prepara el seu brou especial per un doble ús: per l’escudella i la carn d’olla i la Sopa de galets de Nadal farcits de pilota.

Per aconseguir un caldo de brou gustós, aromatitzat i potent és fonamental utilitzar uns ingredients molt concrets. En quant als productes d’origen animal presents en el brou de la Teca Sàbat, destaquen els peus de porc, la careta de porc, carn de vedella, la papada de porc, la gallina, l’os d’espinada de vedella i l’os d’espinada de porc.

D’altra banda, les verdures també tenen un paper principal en l’elaboració d’aquest brou per potenciar el sabor d’aquest caldo. Les verdures més utilitzades són la pastanaga, l’api, els naus, la xirivia, la col, els porros i la patata.

A part dels talls de carn, les verdures i els ossos, hi ha dos ingredients més i, que són molt importants en aquesta recepta: els ossos de pernil i els ossos blancs de porc salat. Aquest últim element és el que dóna el color més blanquinós al brou, un cop finalitzat la seva cocció.

El Gerent i Cap de cuina de la Teca Sàbat, Pere López, explica que "el secret d’un excel·lent brou típic de Nadal de Catalunya és utilitzar productes abundants i de màxima qualitat".

Com s’elabora el brou?

El primer pas de tots és posar tots els ossos i els talls de carn a escaldar en una olla gran amb aigua bullint. Després d’uns minuts en ebullició, tots els ingredients es renten per treure les impureses i s’introdueixen en una olla amb aigua freda per deixar-ho bullir, a foc lent, un mínim de 5 hores.

Durant el procés de cocció del brou, al voltant de les 2 hores i 30 minuts se li afegeix tota la verdura pelada i tallada. L’objectiu és potenciar totes les aromes de les verdures, els ossos i les carn per aconseguir un brou espectacular. Un cop fet aquest pas, es deixa bullir fins al final, amb tots els ingredients dintre de l’olla.

"A partir d’aquí cada cuiner afegeix el seu toc específic però, el brou base de la Teca Sàbat es manté així fins el final de la cocció", explica Pere López.

Ús del brou de la Teca Sàbat

La preparació d’aquest brou té com a finalitat un doble ús: la sopa de galets farcits de pilota i com a fondo de l’escudella i carn d’olla.

Tenint en compte que és un brou molt potent d’aromes i sabor, aquesta és l’elaboració típica de Nadal a Catalunya per compartir una sopa de galets amb familia. Acompanyat d’una escudella i carn d’olla extret dels ingredients que serveixen per aconseguir aquest brou nadalenc.

A diferència amb el brou de Madrid que porta cigrons i xoriço, el brou català se li afegeix butifarra blanca i negra, que s'incorpora l'escudella i carn d’olla al final de la cocció, ja que, només escalfant-la 10 minuts és suficient per tenir-la cuita.

Carta de Nadal: Escudella i carn d'olla amb pilota

L’escudella i carn d’olla amb pilota és un dels plats estrella de cada Nadal. Aquest any 2022 els clients de les botigues de la Teca Sàbat tindran com a novetat una ració per a dos persones perquè porta les carns, les verdures, la sopa i la pasta dels galets.

Aquest plat únic inclou el brou de Nadal, els galets, la pilota, els cigrons, les verdures, els talls de carn, la cansalada, la botifarra negra i la botifarra blanca.

Rating

Recipe Rating
logo teca sàbat footer
RSIPAC 26.04063/CAT i RGSI 26.00758/B
Tots els drets reservats
Segueix-nos:  logo facebook blaulogo instagrm blaulogo instagrm blaulogo linkedin blaulogo youtube
Powered by: e-deon.net
Joomla Templates by Joomla-Monster.com
 
http://comprar-ed.com http://espfarmacia.com